sc-scan logo

főoldalra

Mobil megoldások

A gyors és pontos információ elérése napjainkban létfontosságúvá vált, az informatikai rendszerek fejlődése hihetetlen méreteket öltött. A folyamatos megújuláshoz szükség van egy vállalaton belüli rendszerre, (amely működőképes önmagában, vagy integrálható a meglévő vállalatirányítási rendszerbe), valamint olyan eszközökre, amelyek segítségével az ügyfelekkel kapcsolatban álló dolgozók a távolból kommunikálhatnak. Az SC Mobile Solutions bevezetésével nem csupán a cégek telephelyén van lehetőség az ügyfél kiszolgálásra, hanem a megrendelőnél helyben vagy akár út közben is.

Az általunk kidolgozott mobil megoldások segítségével a tranzakciók, elvégzett feladatok, javítási eredmények rögzítésre kerülnek, és az információk azonnal eljutnak a vállalat központi szerverére. További előny, hogy a cégvezetés valósidejű információt kap, képessé válik arra, hogy lemérje az üzletkötő, területi képviselő, szervizes kolléga munkáját.

Feltételezzük, hogy akárcsak számunkra, ügyfeleink számára is fontos a beruházási költségek és a folyamatosan felmerülő további költségek minimalizálása. Ezt cégünk mobil megoldásai könnyedén lehetővé teszik.

Hatékonyabb, ha a terepen munkát végző munkatárs maga tud válaszolni a csomagokkal, termékkel, készlettel, árral, javítással és kiszállítással kapcsolatos kérdésekre. Gyorsabbá és pontosabbá teszi az elszámolást a vonalkód rendszerek használata. Megéri adatgyűjtővel felszerelni a kollegákat, mivel a naprakész, percre pontos, precíz információ, a gördülékenyebb ügyfélkezelés és a kevesebb utazás következtében befektetésünk gyorsan megtérül.

Az általunk kínált mobil megoldások számos további előnye közül érdemes megemlíteni, hogy az újítások bevezetésével megszűnik a dupla adatrögzítés, nő az ügyfél elégedettség és lényegesen kevesebb a papír felhasználás.

Néhány példa szemlélteti azon területeket, ahol a rendszer a költséghatékonyságot nagyban elősegíti:
– Közvetlen és közvetett értékesítés
– Csomagkiszállítás
– Szerviz, terepen végzett munka
– Mérőóra leolvasás
– Őrjárat ellenőrzés
– Kórházi megoldások
– Promóciók kezelése
– Központban összeállított kérdőívek adatgyűjtőn való kitöltése, piackutatás
– Járművek, jármű események kezelése

REFERENCIA TERÜLETEINK a teljesség igénye nélkül:
Magyarország legnagyobb levél- és csomagküldő cégénél mobil csomagkiszállítási-, eszközkezelési- és mobil GIS rendszer létrehozása.
Budapesti és vidéki vízerőműveknél komplett mobil ERP rendszer kidolgozása, automatizált mérőóra leolvasási rendszer létrehozása, annak SAP rendszerbe való integrálása, terepi mobil rendszerek kiépítése.
Élelmiszeriparban mélyhűtött pékárut előállító és forgalmazó cég számára az azonosítást megkönnyítő RFID technológia bevezetése, édesipari cégnél kereskedelmi tevékenység automatizálása.
Neves energiaipari cégeknél a terepen való munka megkönnyítése céljából mobil rendszerek kiépítése.
Raktár-irányító rendszer kidolgozása számos helyen, többek között az ország legnagyobb természetes hatóanyagokat tartalmazó gyógyhatású és egészségmegőrző termékeket gyártó cégénél, valamint neves élelmiszeripari vállalatoknál.
Eszköz-kezelési rendszer bevezetése az ország egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatánál.
Sokéves múlttal rendelkező kozmetikai cégnél kereskedelmi tevékenység automatizálása.
A világ legnagyobb mozgólépcső-, mozgójárda- és második legnagyobb felvonógyártó cégénél a field service management bevezetése.
Az ország egyik legrangosabb ásványvíz palackozó, valamint ecet- és üdítőital gyártó cégénél a kereskedelmi munkafolyamatok összehangolása, automatizálása.

Kiszállítás

Az általunk kínált SC Delivery mobil megoldás futárszolgálatok, kiszállító, csomagküldő cégek számára előnyös. Ideális továbbá kis-, közép- és nagyvállalatok részére, akik kereskedelmi, gyártási területre szakosodtak, de a saját vagy az általuk forgalmazott termékek kiszállításával is foglalkoznak.

Rendszerünk segítségével a címzettek adatai és a kiszállítandó csomagok, termékek listája percre pontosan, automatikusan feltöltődik a központból, így a kiszállítást végző dolgozók könnyedén hozzáférhetnek a számukra létfontosságú információkhoz. A számlázó program a helyszínen, a csomagok, termékek átadásával egyidejűleg képes bizonylat nyomtatására. A tranzakciókat, a különféle eseményeket, az ügyfélre jellemző fontos adatokat, a jövőbeni igényeket, kívánalmakat a kiszállító pontosan rögzíti a kézi adatgyűjtőn, és azt on-line továbbítja a központi rendszerbe. A program lehetőséget biztosít az elektronikus aláírásra vagy akár az érintőképernyőn történő szignózásra is.

Csomagkiszállítás A különféle előnyök között érdemes megemlíteni az alábbiakat:
– A szükséges bizonylatok (számla, nyugta, szállítólevél, stb.) a
helyszínen átadásra kerülnek, amelynek segítségével idő, energia
takarítható meg.
– A kiszállított és a még kiszállítandó csomagok, termékek helye,
státusza egyértelműen megállapítható.
– Az ügyfelek igényeiről további információk gyűjthetők be, ami a
munkát hatékonyabbá, gyorsabbá teheti.
– A központi rendszerben az összes adat, nyilvántartás naprakészen
kezelhető, átlátható.

Büszkék vagyunk rá, hogy az SC Delivery szoftvermegoldás segítségével Magyarország legnagyobb levél- és csomagküldő vállalatánál egy mobil csomagkiszállítási- és eszközkezelési rendszert hoztunk létre, valamint bevezettük a mobil GIS-t.

Kapcsolódó termékek.

Értékesítés

A kereskedelem frontvonala folyamatosan áttevődik azokhoz a munkatársakhoz, akik közvetlenül kerülnek kapcsolatba az ügyféllel, a beszállítóval és az áruval. A kereskedő cégek akár több ezer, folyamatos mozgásban levő termékkel foglalkoznak. Ha az áruk azonosítását vonalkód- és cikkszámrendszer segíti, fontos, hogy miként történik az adatok kezelése. Az SC SFA segítségével az a gyakori igény, hogy az utazó ügynökök is hozzáférhessenek a központi információkhoz, egy csapásra megoldódik.

A terepen való értékesítés legújabb formája a Sales Force Automation (SFA) rendszer, amely mobil eszközökkel támogatja a kereskedelmi dolgozók munkáját. Az adatgyűjtők képesek az aktuális adatok valósidejű szinkronizálására, és a kereskedő által felvett rendelés azonnali továbbítására a központi nyilvántartásba.

Az SC SFA alkalmazásának előnyei közé tartozik a könnyű kezelhetőség, a rugalmas munkavégzés, az optimális erőforrás kihasználás, a kis adminisztrációs teher és a gyors adatáramlás, mindez papír felhasználása nélkül. A gyorsaság, a pontosság és a csökkenő munkaerő-költség mellett további előny, hogy a központban pontosan látható a készletek mozgása és a vevői igények változása. Csökkennek továbbá a hibalehetőségek, idő és pénz takarítható meg.

Értékesítés A területi vezetők munkáját jelentősen megkönnyíti azáltal, hogy könnyebben és jobban ellenőrizhetik a képviselőket, hamarabb jutnak adatokhoz, és ezekből könnyebben tudnak kimutatásokat, jelentéseket készíteni. A területi képviselők munkáját ugyancsak nagyban segíti, illetve biztosítja számukra a naprakész információkat, a könnyebb adatátvitelt és az egyszerűbb kommunikációt.

A szóban forgó SC SFA megoldás leginkább az értékesítés és a disztribúció területén alkalmazható. A rendszer lehetővé teszi a cégek számára, hogy a vevőkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő munkatársaikat ellássák a szükséges adatokkal, illetve az üzleti folyamat során keletkező információkat ezek a kollégák át tudják adni a központi rendszer számára anélkül, hogy az üzleti körútjukat megszakítva fizikailag is be kelljen menniük a központba.

Értékesítés Jelen rendszerünk alapjai a napjainkban elérhető, legmagasabb technikai fejlettségi színvonalat képviselő hordozható adatgyűjtők. Az FMCG-szektorban az értékesítés területén egyre több cég vált át különféle adatgyűjtőkre (pl.: MC9090, MC75, MC55), melyek a leginkább alkalmasak a mobil használatra és lényegesen megbízhatóbbak, mint a laptopok, nagyjából azonos beruházási költségek mellett. További előny, hogy ezek integrált eszközök, tehát az adatgyűjtés mellett számos más funkciójuk is létezik (használhatók telefonként, levelezésre, stb.).

A már említett előnyök mellett érdemes kihangsúlyozni az alábbiakat:
– Partneradatok strukturált rögzítése.
– Adott régióhoz tartozó partnerek látogatása.
– Raktárkészlet kezelése és teljeskörű nyilvántartása: központi-, depó- és mobil raktárak kezelése, termékek egyedi követése szavatossági idő, LOT/egyedi azonosító nyilvántartással (HACCP).
– GPS (helymeghatározás): boltlátogatás rögzítése, automatikus menetlevél készítés.
– Termékek helyszíni vonalkód-olvasása.
– Rendelésfelvétel adatgyűjtőn, központban, interneten keresztül.
– Vevő pénzügyi egyenlegének (lejárt számláinak) figyelése, számlánként a beérkező összeg nyilvántartása.
– Bejövő, kimenő szállítólevelek rögzítése, automatizált kiállítása.
– Megrendelés képernyőn történő aláírása és nyomtatása.
– Belső megrendelés feladás központi raktár felé, raktárkészlet ellenőrzés.
– Mobil eszköz segítségével számla kiállítása a helyszínen.
– Eltérő számlázási-, szállítási címek kezelése.
– Napi, heti, időszakos zárás (fizetési módonkénti forgalmi összesítő) az adatgyűjtőn és annak nyomtatása.
Az SC SFA rendszer bevezetésével jelentős sikereket könyvelhettünk el az ország egyik legrangosabb ásványvíz palackozó, valamint ecet- és üdítőital gyártó cégénél, valamint rangos kozmetikai cégeknél.

Kapcsolódó termékek.

Mérőóra leolvasás

Jelen mobil alkalmazás a közmű vállalatok helyszíni, kézi adatgyűjtő segítségével elvégzett, mérőóra leolvasási feladataira jelent tökéletes megoldást.

A víz-, illetve energia fogyasztásmérő (gáz, elektromos áram) készülék adatainak leolvasása a helyszínen egy mobil adatgyűjtő segítségével történik. A leolvasás után az információk automatikusan egy központi adatbázisba kerülnek. A rendszer segítségével a számlázási feladatok az adatbázisban tárolt információk alapján könnyedén, gyorsan, pontosan elvégezhetők. Az adatok tárolása egyszerűen megoldható papír felhasználása nélkül, azok a központi szerver memóriájában hosszú időn keresztül tárolhatóvá, visszakereshetővé válnak.

Mérőóra leolvasás Az óra leolvasása bármilyen időben és időközönként elvégezhető. A fogyasztók a becsült értékek utáni számlázás helyett a pontos adatok alapján kiállított számla szerint fizetik a költségeket. Amennyiben a mérőórát leolvasó kolléga a helyszínen meghibásodást, vagy a rendeltetésszerűtől eltérő használatot észlel, úgy képes azonnal értesítést küldeni a központba, ahol a tárgyban szükséges lépések rögtön meghozhatók.

A feltétlenül megemlítendő előnyök:
– Pontos, precíz óra leolvasás a valós fogyasztási adatok alapján (nincs becsült érték utáni számlázás).
– Hatékonyabb számlázási mechanizmusok.
– A mért értékek a leolvasással egyidőben láthatóvá válnak a központi szerveren.
– Az információ és az adatok on-line módon állnak rendelkezésre.
– A központi szerver és a mérőóra leolvasó között folyamatos a kapcsolat.
– A rendszer jelentős idő- és pénzmegtakarítást eredményez.
– Adatok egyszerű, könnyű rögzítése.

Referenciák:
– Budapesti és vidéki vízerőműveknél komplett mobil ERP rendszer
– Automatizált mérőóra leolvasási rendszer
– SAP-ba integrálás

Kapcsolódó termékek.

Mobil szerviz és munkavégzés terepen

Mobil szervizrendszerünk a terepen dolgozó szerelők munkájának hatékonyabbá, gyorsabbá, egyszerűbbé tételét szolgálja. Ehhez feltétlenül szükséges a megfelelő számítógépes háttér jelenléte, amely a központi szerverből és a mobil kliensekből áll.
A folyamat magában foglalja mind a tervezett munkák, mind a hirtelen jelentkező, azonnali hibaelhárításra szoruló feladatok on-line elosztását és követését. A rendszer segítségével a helyszínen könnyedén megoldható a munkalap kitöltése, annak nyomtatása, vagy akár a végszámla kiállítása.

Az SC FFA biztosítja, hogy a szervizfolyamat többszintű követése könnyedén megvalósuljon, a készlet információ azonnal lekérdezhetővé váljon. A munka végeztével rögtön beküldhető a jelentés a központba, ahol az információk feldolgozásra kerülnek. A napi, heti és havi jelentések elkészítéséhez az adatok naprakészen állnak rendelkezésre.

Mobil szerviz és munkavégzés terepen Előnyök:
– Gyorsabb, hatékonyabb munkafelvétel
– Helyszíni számlaadás, munkalapkezelés, nyomtatás
– Megvalósulhat a szervizfolyamat többszintű követése
– A készlet információ a központból bármikor lekérhető
– Közvetlenül a munka elvégzése után könnyedén kiállítható
a számla
– Az elvégzett munkákról azonnali jelentés készülhet

MUNKAVÉGZÉS ÉS MÉRÉS TEREPEN

A hagyományos értelemben vett terepi adatgyűjtés és szerkesztés időigényes folyamat, illetve számos hiba forrása lehet. Az adatok ritkán naprakészek, pontosak, ebből adódóan az elemzés és a döntés meghozatala késleltetett.

A mobil technológiában elért és általunk kínált legújabb fejlesztések lehetővé teszik, hogy az információ szállíthatóvá váljon, s a terepre – akár digitális térképként – egy kisméretű, de nagyteljesítményű kézi adatgyűjtő segítségével a különféle adatokat magunkkal vigyük, biztosítva ezzel a közvetlen hozzáférést a központi szerver adataihoz. A mobil munkatársak az információkat egyszerűen, könnyedén hozzá tudják adni a vállalati adatbázishoz, ami jelentősen meggyorsítja az elemzési folyamatot és a döntéshozatalt.

A feladatok minél pontosabb, hatékonyabb, gyorsabb és nem utolsósorban költségkímélő módon való elvégzése nem csupán cégünk, hanem a hozzánk hasonlóan gondolkodó cégek érdeke is. Az SC FFA segítségével az alábbi munkákat végeztük el a megrendelő teljes megelégedettsége mellett:

Budapesti és vidéki vízerőműveknél:
– Komplett mobil ERP rendszer kidolgozása
– Automatizált mérőóra leolvasási rendszer létrehozása
– Rendszer integrálása SAP-be
– Terepi mobil rendszer kiépítése

A világ legnagyobb mozgólépcső-, mozgójárda- és felvonógyártó cégénél:
– Field Service Management bevezetése

Neves energiaipari cégeknél:
– Mobil rendszerek kiépítése a terepen való munka megkönnyítésére

Kapcsolódó termékek.

Őrjárat ellenőrzés

A biztonsági őrök mozgását, járőrözését ellenőrző rendszer, amely hatékonyan követi munkavégzés közben a járőröket. Maga a rendszer egy központi szerverből, adatgyűjtőkből és az egymástól különböző távolságra található ellenőrzőpontokon kihelyezett azonosítókból áll.

Őrjárat ellenőrzés A járőrök végigjárják a számukra előre meghatározott útvonalat, és amikor a soron következő ellenőrzőponthoz érkeznek, az állandóan maguknál tartott készülékkel leolvassák az aktuális azonosító adat tartalmát. A készülék feljegyzi a leolvasás időpontját az ellenőrzőpont kódjával együtt, majd az összegyűjtött adatokat a memóriájában tárolja, valamint online a központi információs egységbe továbbítja.

Ennek segítségével az őrjárati mozgások könnyen követhetővé válnak, a napi, heti, havi kimutatások játszi könnyedséggel elkészíthetők. A járőrök munkája folyamatosan, percre pontosan követhető, a rendszer akár jelzést is adhat a soron következő ellenőrzőponthoz való indulásra. A járőröket a rendszer bejelentkezéskor pontosan azonosítja.

A rendszer előnyei a teljesség igénye nélkül:

– Pontos őrjárat adminisztráció.
– Folyamatos nyomon követés.
– Események naplózása.
– Központi rendszerrel állandó kapcsolat.
– Ellenőrző pontoknál eseményrögzítési lehetőség.
– Járőrök pontos azonosítása.
– Rendkívüli események azonnali rögzítése.

Kórházi megoldások

Karszalagos, kórházi rendszerbe integrált megoldásunk segítségével megvalósulhat az európai szintű, biztonságos, gyors és gazdaságos intézményi betegazonosítás.

A betegazonosítás a hazai adatvédelmi előírásoknak megfelelő vonalkódos megoldást egyesíti a szintén törvény által szabályozott, és az intézmény által felügyelt adatvédelmi előírások szerint üzemeltetett informatikai rendszerrel. A karszalagra kerülő vonalkód megjelenhet a betegkartonokon, kórlapokon, leleteken is.

Kórházi megoldások A betegazonosításhoz szükséges, a kórház által megjelölt adatok összecserélhetetlen, megfelelő eszközzel eltávolítható, kiváló alapanyagból készült karszalagokra kerülnek, nedvesség- és kopásálló nyomtatási technológiával.

Az SC Healthcare Solutions az orvosi gyógyító munkát jelentősen segíti, azt természetesen semmilyen módon nem akadályozza. A műtőben, diagnosztikai állomásokon, illetve az összes szükséges ponton elhelyezett vonalkód olvasó berendezés a gyorsabb, hibátlan betegazonosítást szolgálja. A vonalkódos betegazonosító karszalag használata a betegeknek komfort- és biztonságérzetet nyújt.

Az információk áttekinthetővé, feldolgozhatóvá és ezáltal hosszú távon használhatóvá válnak a vezetők és az orvosok részére, mivel az adatok a teljes informatikai adatbázis részét képezik. A rendszer működése optimalizálható, kezelhetősége egyszerű.

A betegek által viselt, vonalkóddal ellátott karszalagok a magasabb szintű számítógépes technológiát alkalmazó azonosítók közé tartoznak. A vonalkód előnye, hogy az információ gyors elérhetőségét biztosítja, minimalizálja az azonosítási hibákat, csökkenti a kiadásokat, növeli a hatékonyságot.

A karszalagos megoldásoknál a beteg regisztrációja után a kórházi beteg-adatbázisból egy szerverre kerül az információ, amely – lineáris vagy két dimenziós – vonalkódot generál az adatokból. Így bármely kezelése során egyedülállóan azonosítható a beteg, az emberi hibák csaknem teljes kizárásával.

A WLAN hálózat segítségével a beteg azonosítása bárhol megtörténhet, a személyes adatok mellett a gyógyszerek listája, a kórtörténet, az előírt terápia, az esetleges gyógyszer allergia és étkezési tudnivalók mind lekérhetők az adatbázisból. A színes kijelzős adatgyűjtők a vonalkódon, a beteg nevén és vércsoportján kívül a beteg fotóját is képesek megjeleníteni.

A WLAN hálózat igény esetén – díjfizetés ellenében – a betegek számára is elérhetővé válhat, így a kórház befektetési költségei gyorsabban térülhetnek meg. Ebben az esetben a hozzáférés egy elkülönült hálózati úton valósul meg, ami a beteg-ellátási rendszert és az adatok biztonságos tárolását nem befolyásolja.

Rendszerünk előnyei közé tartozik a fentiek mellett, hogy jelentősen növeli a személyzet produktivitásának és hatékonyságának szintjét, mivel az orvosok és az ápolók képesek távolról és gyorsan nyomon követni a betegek állapotát, valamint meghatározni a szükséges teendőket.