sc-scan logo

főoldalra

NFC technológia és eszközök

Motorola zebra nfc
 

Az NFC technológia

NFC (Near Field Communication – Rövid hatótávú kommunikáció) szabványgyűjtemény, egyszerű és meglehetősen biztonságos kétoldalú kommunikációt tesz lehetővé általában mobil eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum 4 centiméter) ügyesen felhasználva az érintésmentes kártyák meglévő szabványait, megoldásait. Az NFC kompatibilis lehet a meglévő érintésmentes kártyarendszerekkel, így a felhasználó ugyanazt az eszközt használhatja különböző rendszerekben.

Az érintésmentes kártyák lehetőségeinek kiterjesztésével az NFC lehetővé teszi az információ-megosztást maximum 424 kilóbit per másodperces sebességgel. Az NFC adatátviteli frekvenciája 13,56 Mhz, az átviteli sebessége pedig 106, 212 vagy 424 kilobit másodpercenként.

Alapvetően háromféle működési módja van egy aktív NFC eszköznek. A adatcsere mód két aktív eszköz között, az író/olvasó mód amikor egy aktív eszköz kiolvassa a passzív eszközből a kódolt információt, avagy beleírja, valamint a kártya emuláció, amely hasonlóképpen működik mint az érintésmentes hitelkártya. Tehát az NFC passzív elemekkel is működik, amelyeknek nincsen saját áramforrásuk, például utazási kártyákkal.

Motorola Zebra NFC

Alkalmazási területe a kommunikációs kapcsolatok létrehozásához szükséges adatcsere gyorsítása, valamint az eszközök közötti azonosítási folyamat elvégzése. Az NFC eszközök kiválóan használhatóak érintésmentes fizetési eszközként, elektronikus jegyként valamint helyettesítik vagy kiegészítik a mobil fizetési megoldásokat. A felhasználók névjegyeket oszthatnak meg, tranzakciókat kezdeményezhetnek, információkat gyűjthetnek NFC kártyákról vagy akár beléptető rendszereknél jogosultság igazolásra használhatják.
 
Az NFC kétirányú kommunikációs képessége ideális más technológiákkal történő gyors kapcsolat létrehozására. Például, ha a felhasználó Motorola mobil adatgyűjtőjéről szállítólevelet szeretne nyomtatni Zebra nyomtatóján, csak odahelyezi az adatgyűjtőt a nyomtató NFC-s érintési pontjához, s a két berendezés lekommunikálja egymással a legmegfelelőbb vezeték nélküli módszer használatát.
Az NFC egyszerű összeköttetést, gyors tranzakciót, és egyszerű adatmegosztást tesz lehetővé.

 


NFC-s ZEBRA nyomtatók

ZT410 és ZT420 címkenyomtató

zebra zt410 zt420 NFC

 

A ZT400-as nyomtató egyértelműen a ZT200 sorozat alapjaira épül, mely már hosszú ideje bizonyít a megbízhatóság területén. A Zebra célja, hogy lecserélje vele a ZM sorozatot. A ZT400-as 4 és 6 inch nyomtatási szélességben kapható. Köszönhetően a robusztus, fémvázas kialakításának, a csatlakozási lehetőségeknek, nyomtatási sebességének és minőségének kiváló választás az olyan alkalmazásokhoz, ahol hosszú éveken keresztül szeretnék nagy tömegben címkét nyomtatni újabb beruházás nélkül.


ZD500R RFID címkenyomtató

zebra zd500r

Korszerű funkciók egy kicsi és könnyen használható nyomtatóban.
Könnyű tételszintű UHF RFID jelölés. A kompakt ZEBRA ZD500R   asztali nyomtató egyszerűen kezelhető, nyomtató és kódoló, elülső betöltéssel, automatikus RFID kalibrálással, ideális választás olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél a technikai segítség korlátozott, és a felhasználók nem RFID szakemberek.

ZXP1 és ZXP3 kártyanyomtató

zebra zxp1 zxp3 NFC

Miért bízná külsős cégre kártyái gyártást, mikor az új ZXP sorozat nyomtatóival már igazán olcsón, könnyen és gyorsan juthat másodpercek alatt – időt és pénzt spórolva – ügyfél, VIP, törzsvásárlói vagy beléptető kártyához.


QLn és iMZ mobil nyomtatók

zebra NFC

A Zebra mobil-nyomtatók segítségével a nyomtatás bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között problémamentesen megoldható, leegyszerűsítve, felgyorsítva a dolgozó munkáját. Ideálisak szállítmányozási-, kiszállítási-, kiszállási folyamatok során felmerülő bizonylati, számlanyomtatási feladatok ellátására, a kereskedelemben áru átcímkézésre, polc-címkézésre, munkalap nyomtatásra, a vendéglátó iparban asztal melletti számlanyomtatásra.
 

NFC-s MOTOROLA adatgyűjtők

MC45 ipari kivitelű EDA
Motorola MC45 PDA NFC

A Motorola MC45 egy megfizethető eszköz azon terepen dolgozó munkatársak számára, akiknek valós idejű információkat kell a központba küldeniük. A felhasználóknak az MC45 ipari kivitelű EDA könnyű egykezes kezelést, azonnali információhoz való hozzáférést, 3.5G GSM HSDPA kapcsolatot, integrált A-GPS technológiát, 3,2 megapixeles színes kamerát, vonalkódolvasást, szabadtéren is kiválóan látható 3,2 hüvelyk érintőképernyős kijelzőt, és távoli end-to-end menedzsment biztosít.


EP10 mobil PDA

Motorola PSION EP10 PDA NFC

A Psion EP10 egy omni platformra épített mobil PDA készülék, mely kifejezetten kisméretű, de gazdag funkciókészlettel rendelkező robusztus mobil adatgyűjtőkre igényt tartó felhasználói kör számára lett kifejlesztve.

A legkülönbözőbb felhasználási területeken, szabadtéri, postai, futárszolgálati, jegyellenőrzési és rendezvényszervezési, valamint fuvarozási és biztonságtechnikai feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas az EP10.


TC55 vállalati okostelefon

Motorola TC55 vállalati okostelefon NFC

A terepi dolgozóknak munkájuk elvégzéséhez, a valósidejű adatbevitelhez: egy masszív, megbízható eszközre van szükségük. Egy olyan eszközre amely könnyen használható, de ellenáll a környezeti hatásoknak, az ütődéseknek, leejtésnek, a víznek, nedvességnek. Vannak akik kísérleteznek …. addig a profik dolgoznak!

Cégmérettől függetlenül vegye fel szakértőnkkel a kapcsolatot!
email

AJÁNLOTT TERMÉKEK – ÚJDONSÁGOK
Motorola TC55 a vállalati okostelefon Motorola Psion Workabout Pro4
TC55
psion workabout pro 4
ZT410 és ZT420 Zebra címkenyomtató Motorola DS4800-as vonalkódolvasó
zt400 ds4800
Motorola MC45 ipari kivitelű EDA – NFC-vel Motorola – Psion EP10 PDA bemutatása
mc45 ep10