sc-scan logo

főoldalra

Motorola – Psion EP10 PDA bemutatása

Motorola Psion EP10
A Motorola Solutions felvásárolta a London-központú Psiont, mely 32 éve van jelen a PDA piacon. A Motorola Solutions tervei szerint a Psion portfólióból származó eszközök a magán- és üzleti szférába tartozó felhasználók számára egyaránt új megoldásokat hoz majd.A céget David Potter alapította 1980-ban. Kevesen tudják, de a Psion a mobil számítástechnika területén úttörőnek számít, a Sinclair számítógépeire írt programokkal kezdte, kezdetben játékokat és irodai alkalmazásokat fejlesztett hozzájuk. Az első hardvert 1984-ben készült el a Psion Organizer, amely a világ első kézi számítógépének számít. Az azóta eltelt időszakban egyre fejlettebb PDA-k sorozatait készítették el. Az áttörést azonban a saját fejlesztésű operációs rendszerek, a 16 bites és 32 bites EPOC hozta meg, mellyel megteremtette a Symbian OS alapjait, ezáltal a Symbian egyik alapító tagjává vált.
Ezt az operációs rendszert PDA-k generációi használtak 1993-tól fogva.Motorola Psion EP10A Psion termékskálájából elsőként a Psion EP10-es eszközt mutatjuk be.A Psion EP10 egy omni platformra épített mobil PDA készülék, mely kifejezetten kisméretű, de gazdag funkciókészlettel rendelkező robusztus mobil adatgyűjtőkre igényt tartó felhasználói kör számára lett kifejlesztve.
A legkülönbözőbb felhasználási területeken, szabadtéri, postai, futárszolgálati, jegyellenőrzési és rendezvényszervezési, valamint fuvarozási és biztonságtechnikai feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas az EP10.A készülék 3,7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, támogatja a mobil kommunikációs protokollokat, beleértve a CDMA (EV-DO rev A), GSM (UMTS 3,8G HSPA+), GPS, Wi-Fi és Bluetooth protokollokat.Az EP10 készülék az összes interaktív szenzor berendezéssel fel van szerelve: giroszkóppal, fényérzékelővel, GPS vevővel, magnetométerrel (digitális iránytű), gyorsulásmérővel és távolságmérővel. A szenzorok munkáját a partnerek rendelkezésére álló szoftver- és hardverfejlesztő csomagokkal lehet egyedi igények szerint tovább alakítani.A készülék billentyűzet modulokat, különféle akkumulátorokat, SD kártya olvasót, valamint egyetlen mozdulattal csatlakoztatható kiegészítő egységeket támogat, amelyek egyedi igények szerint kialakított hardver interfészek kezelésére alkalmasak a funkcionalitás bővítése érdekében, például input/output portok hozzáadását, RFID, DEX és biometrikus olvasók integrálását.Hardver
800 MHz Texas Instruments AM3715 Sitara processor, 256 MB RAM, 2 GB ROM
Operációs rendszer
Microsoft® Windows Mobile® CE 6.5.3 Professional
Kommunikáció
IEEE 802.11a/b/g/n, SiRFstarIV GPS, Bluetooth
Képernyő
3,7”, VGA, 640 x 480 színes TFT, szabályozható LED háttérvilágításMotorola Psion EP10
Vonalkódolvasó
2D vonalkódolvasó
Ütésállóság
1,5 m-ről betonra, víz és por elleni védettsége IP54-es
Működési hőmérséklet
-10C – +50C

 


Kapcsolódó termékeink