sc-scan logo

főoldalra

Olcsó vonalkód nyomtató = Ön 456.480 Forintot költ feleslegesen! Évente!

zebra zt410 zt420
Ismertetőnkben két nyomtatási technológiát, és annak költségeit hasonlítjuk össze:Zebra címkenyomtató vs. olcsó címkenyomtató
Zebra címkenyomtató vs. lézer, tintasugaras és mátrix nyomtató


Zebra címkenyomtató vs. olcsó címkenyomtató

A piacon számos olcsó címkenyomtató kapható, mégsem ajánljuk őket címkék előállítására.
Mielőtt végig olvassa írásunkat jöjjenek a száraz számok!
Az összehasonlításhoz kiválasztottuk
az Árgépen található legolcsóbb címkenyomtatót (19.900 Ft!!!)
és a nyomtatóhoz használható egyik standard etikettet: 11352eco 54mmx25mm-es etikettcímke, 500db/tekercs 2300 Ft/tekercs
Tehát mindenhol az éppen még megfelelő, legolcsóbb megoldást kerestük, és választottuk ki!
Zebra LP2824 nyomtató olcsó nyomtató
Nyomtató ára 64 900 Ft 19 900 Ft
Etikett ára (50mmx25mm) 0,62 Ft 4,60 Ft
Költség 500db/nap nyomtatás esetén 310 Ft 2300 Ft
Éves költség 21 munkanap/hóval számolva 78 120 Ft 579 600 Ft
Ön ennyit takaríthat meg! -501 480 Ft
Ön ennyi Zebra nyomtatót vehetett volna a különbözetből 7db

Gondolta volna, hogy egy jó választással 1 év alatt közel félmillió Forintot spórolhat?? A fenti kalkuláció igaz a többi olcsó vonalkódnyomtatóra is! Napi 50db etikett nyomtatásakor már pénzt spórol meg, ha Zebra nyomtatóval nyomtat! Az olcsó címkenyomtatókhoz csak saját márkájú, speciális kialakítású etikettek használhatóak!!

 

Ha Ön állandó időhiányban szenved, szorítják a határidők, fő szempont a költséghatékonyság, a gazdaságosság, a nyomat minőség, és a költséghatékony fenntartás, akkor Önnek egy ZEBRA címkenyomtató beszerzését ajánljuk.
Az alábbi főbb érvek szólnak a ZEBRA vonalkódnyomtatók mellett
Olcsóbb nyomat, széles választék

Az olcsó címkenyomtatókhoz csak saját márkájú, speciális kialakítású etikettek használhatóak! Egy Zebra nyomtató esetében nincs semmilyen megkötés az alapanyagok, színek és méretek tekintetében. Nem kell igazodni katalógusban megadott méretekhez. Ön mondja meg, mekkora, és mennyi címkére van szüksége! A nyomtatáshoz szükséges etikettek bármilyen méretben formában megrendelhetőek, minden felmerülő igényt ki tudunk elégíteni. A Speciális nyomtatási igények nálunk természetesek. Kopásálló, oldószerálló, időjárásálló etikettek egyaránt nyomtathatóak Zebra címkenyomtatókkal. Kínálatunkban az egyszerű thermo és papír etikettől kezdve a szintetikus és speciális (fém, tyvek, textil, karton) címkékig minden megtalálható.
A legnagyobb

Zebra a világ legnagyobb vonalkódnyomtató gyártója, minden tudásukat, innovációjukat ezen a területen kamatoztatják. Számos területen egyedülálló megoldásokat alkalmaznak (Link-OS, E3 nyomtatófej védelem), mely a konkurencia kínálatában egyáltalán nem található meg, így élenjárnak a piacon. A Fortune 500 lista vállalatainak több mint 90 százaléka Zebra márkájú nyomtatókat használ. A vállalat eddig több mint 5 millió nyomtatót adott el.

Alacsony üzemeltetési költség
A Zebra vonalkódnyomtatókat alacsony üzemeltetési költség jellemzi. Egy címke előállítási költsége az olcsóbb címkenyomtatókkal szemben jóval kedvezőbb, így az ára hamar megtérül.
Stabil szervizháttér
A nyomtatók üzemeltetését stabil szerviz és alkatrész hátterünk biztosítja, nincs szükség az eszközt külföldre küldeni, az esetleg felmerült hibákat szervizünkben oldjuk meg. Minden Zebra nyomtatóhoz rendelhető 1+2 év garancia kiterjesztés, mely a nyomtatófejre is kiterjed. Előre kalkulálható az üzemeltetési költség, meghibásodás esetén nincs javítási költség!Ismertetőnkkel reméljük segítettünk megalapozni döntését egy ZEBRA vonalkódnyomtató mellett!


Zebra címkenyomtató vs. lézernyomtató

A piacon számos lézer, tintasugaras és mátrix nyomtató alkalmas vonalkód nyomtatásra, mégsem ajánljuk őket címkék előállítására.

Jöjjenek a száraz számok!
Az összehasonlításhoz kiválasztottuk
az Árgépen található legolcsóbb lézernyomtatót (neves gyártótól)
a hozzá való utángyártott tonert, mely kevesebb mint harmadába  kerül
a gyári tonernek, és 1600 lap nyomtatására elegendő
egy noname A4-es íves öntapadót 52,5mmx29,7mm / 40db/lap / 100lap/csomag
Tehát itt is az éppen még megfelelő, legolcsóbb megoldást kerestük, és választottuk ki!
Zebra LP2824 etikettnyomtató lézernyomtató
Nyomtató ára 64 900 Ft 17 000 Ft
Etikett ára (50mmx25mm) 0,62 Ft 1,85 Ft
Festék ára/etikett 0,10 Ft
Etikett költsége összesen 0,62 Ft 1,95 Ft
Költség 500db/nap nyomtatás esetén 310 Ft 975 Ft
Éves költség 21 munkanap/hóval számolva 78 120 Ft 245 700 Ft
Ön ennyit takaríthat meg! -167 580 Ft
Ön ennyi Zebra nyomtatót vehetett volna csak a különbözetből 2db
Az alábbi főbb érvek szólnak a termo-transzfer vonalkódnyomtatók mellett:
Olcsóbb kellékanyag – gyors megtérülés
A világ legnagyobb lézernyomtató gyártói is vonalkódnyomtatókat használnak a gyártás során címkék előállítására. Egy címke előállítási költsége termo-transzfer technológiával mindig kedvezőbb, töredék költség egy hagyományos íves etikett előállításának. Nemcsak a gazdaságosságot kell figyelembe venni, hanem a minőséget is, sokszor egy utángyártott toner nagyobb kárt okoz a nyomtatónkba, mintha egy gyári tonert vásároltunk volna. Az utángyártott toner vásárlása nem buktatómentes, főleg, ha egy új nyomtatót vásárolunk: egy jó ideig az utángyártott kellékanyagok utánpótlása sem megoldott. Amennyiben azon gondolkodik, hogy nem vásárol se gyári tonert, se utángyártott tonert, hanem saját maga tölti meg a kiürült tonert vásárolt eszközökből, ne tegye! Toner utántöltése házilag visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezet! Tehát hiába olcsóbb a toner házi töltése, nem ajánljuk a saját egészsége érdekében.
Felhasználó barát
Egy címkenyomtatón csak annyit és olyan címkét kell nyomtatni, amennyire éppen szükség van. Az íves kiszerelésű etiketteken igazodni kell a lapon lévő címkék számához, valamint az egymástól eltérő címkék (adatbázis-nyomtatás) előállítása is jóval körülményesebb. Egy címkenyomtatón a tekercsen lévő etikettek egymástól jól elkülönülnek, akár 1 db is nyomtatható veszteség nélkül. A címkék egy szilikon hordozón sorakoznak, mely egy mozdulattal könnyen eltéphető, így könnyen elvihető az etikett, ha máshol kell felragasztani. A tépést perforáció is segítetheti.
Hatékonyság
A lézernyomtatók mellett a legdöntőbb érv a sebesség. Azonban egy lézernyomtató sem tud versenyezni egy vonalkódnyomtatóval. A leggyorsabb vonalkódnyomtatók akár 300mm/sec sebességgel is tudnak nyomtatni. Kisebb etikettek egymás mellett több pályában is elhelyezhetőek, így a nyomtatófej teljes szélessége kihasználható, tovább növelhető a termelékenység. 
Kopásállóság
Nagyon gyakran előfordul, hogy egy hagyományos nyomtatóval íves lapra nyomtatott címke a szállítási folyamatok során elkopik, olvashatatlanná válik. Egy címkenyomtatóval készítettnyomatkép már hagyományos papír címkén is jóval strapabíróbb. Egy termo-transzfer címkenyomtatóba nagyon sokféle anyag alkalmazható a hagyományos papíron felül. Különleges igények esetén dörzsölésnek, továbbá erősebb oldószereknek is ellenálló nyomatkép állítható elő megfelelő festékszalaggal az arra alkalmas alapanyagon.
Vonalegyenesség
A vonalkódnyomtatók írófeje négyzetekből épül fel, így már a legkisebb 200dpi-s felbontással is egyenesebb vonalat állít elő, mint egy hagyományos nyomtató. A vonalkódolvasók lézerfeje igen érzékeny a vonalegyenességre, ezek alapján dekódolja a kódba írt információt.

Kontraszt
A címkenyomtatóval készített nyomatkép jóval homogénebb, mely szintén az olvasási biztonságot növeli.
Meghibásodás
Gondolnunk kell az esetleges meghibásodásra is. Lézernyomtató esetén a dobegység utánpótlás nemcsak nehézkes, hanem sikeres beszerzés esetén igen költséges, akár több új nyomtatót is vásárolhatna abból az árból, melyet az új dobegységre áldoz. 

Összefoglalva tehát a nyomtatóvásárlás sosem könnyű lépés. Minden esetben mérlegelni kell a saját igényeinket, összevetve a rendelkezésünkre álló kerettel, hogy a legmegfelelőbb típust válasszuk ki magunknak. Nyomtató esetében milyen igényeink merülhetnek fel, mit kell mérlegelnünk?1. Mennyire fontos a fenntartási költség minimalizálása és mennyit tudunk kiadni kezdetben a nyomtatóra?
2. Mennyit szeretnénk egy hónapban nyomtatni?
3. Emellett mennyire fontos számunkra a nyomtatási sebesség?
4. Mit szeretnénk nyomtatni?

Leírásunkkal és a kérdésekkel reméljük segítettünk megalapozni döntését egy ZEBRA vonalkódnyomtató mellett!
Vegye fel szakértőnkkel a kapcsolatot!
 
 email                 (+361) 345-5800
AJÁNLOTT TERMÉKEK
Zebra LP2824 Plus 64.900 Forint! Zebra ZT220 173.990 Forint!
Zebra LP2824 Plus USB-RS232 porttal / 282P-201120-000
Zebra ZT220 / ZT22042-D0E000FZ
Datalogic QuickScan Lite USB Kit 1D vonalkód olvasó
17.900 Forint!
Datalogic QD2430 USB Kit 2D vonalkód olvasó
34.900 Forint!
qw2120 QD2430 2D USB KIT / QD2430-BKK1S
Zebra 105SL 299.000 Forinttól! Zebra ZXP3 kártyanyomtató 259.000 Forint!
105 zxp3