sc-scan logo

főoldalra

Cognex eszközök

DataMan 200Cognex DataMan 200

Nálunk már megrendelheti a hihetetlenül kompakt, fix pozíciós olvasót Ethernet kapcsolattal, Liquid Lens (folyékony lencse) technológiával és kettős lézeres célzófejjel!

Ethernet kapcsolat: biztosítja a valósidejű nyomon követést, adatátvitelt, képletöltést, valamint a hálózatba történő könnyű integrációt.
Liquid Lens (folyékony lencse) technológia: szoftver-vezérelt fókuszálás, széles skálán mozgó látótér, könnyű beállítási lehetőségek, amelyek mellett külön előny, hogy a lencsén belül nem található mozgó alkatrész, így ütés és kopásálló zord ipari körülmények között is.
Kettős lézeres célzófej: a lézer által kijelölt terület kitűnően látható, aminek köszönhetően a használat közbeni gyors pozícionálás nem jelent akadályt.

Dataman 100Cognex DataMan 100

A világ legjobb teljesítményű ID scannere. Könnyedén olvas mindent a legegyszerűbb 1D vonalkódoktól, a legbonyolultabb 2D DPM (Direct Part Marking) jelölésekig, illetve kódminőség ellenőrzésére is képes. A Cognex képfeldolgozás alapú ID olvasói utolérhetetlen kódolvasási teljesítményt, egyszerű használatot, és eddig elképzelhetetlen kis méretet biztosítanak, mely segíti az olvasó telepítését. Ebbe a kivételesen kicsi, ipari védettségi szintű dobozba sikeresen integráltak világítást, kamerát, processzort és kommunikációt, mely ideálissá teszi a legbonyolultabb feladatok elvégzésére, és az alacsony kontrasztú, különlegesen kisméretű kódok olvasására. Az ID olvasók egy, a Cognex kamerarendszereinél alkalmazott olvasási algoritmust használva biztosítják a folyamatos és rendkívül gyors olvasást, 1D és 2D kódok esetén, legyen szó direkt alkatrész jelölésről vagy címke olvasásról. Ennek köszönhetően ipari területeken a Cognex rendelkezik a legszéleskörűbben alkalmazható és legmegbízhatóbb olvasási megoldásokkal.

Cognex DataMan 50 és DataMan 60

Cognex prémium vonalkód olvasási technológia egy kompakt vonalkód olvasóban! Kis méret, és kivételes vonalkód-olvasási teljesítmény jellemzi a DataMan 50/60 sorozat olvasóit. Minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyekkel a nagyobb Cognex olvasókBővebben.

Dataman 7500Cognex DataMan 8600

A DataMan ipari kivitelű scannerei új standardot állítanak fel a nyomon követés, azonosítás és DPM olvasás piacán. A DPM (Direct Part Marking – Direkt Alkatrész Jelölés) azonosítás, az alkatrészek követhetőségének érdekében, strapabíró olvasókat igényel, melyek rossz minőségű kódokon, legmostohább körülmények között, kiváló olvasási mutatókat garantálnak. Az egyetlen olyan termék a piacon, amely megbirkózik a legbonyolultabb DPM jelölésektől, az egyszerű, nyomtatott 1D vonalkódokig mindennel és opcionálisan, kódminőség ellenőrzésre is használható. Eleget tesz a DPM azonosítás minden követelményének, zord, ipari körülmények között is, kiállva a 2 méteres ütés tesztet betonfelületre. Az eszköz más-más felületeket, anyagokat, különböző fényekkel világít meg, így kontrasztosabbá teszi a kódot. Kifinomult optikai rendszere kiváló minőségű képet alkot, akár milliméteres nagyságú DataMatrix kódokról, melyet a Cognex Vision rendszereiből örökölt, ugyanazon algoritmusokon alapuló szoftver elképesztő gyorsasággal és pontossággal azonosít.

Dataman 700
Cognex DataMan 700

A Cognex „belépő szintű” olvasója, amelyet elsősorban könnyűipari alkalma-zásokra, nyáklapokról történő kódazonosításra szánt a gyártó. Ez utóbbiért a modellből ESD széria is készült. A stabil, nagyteljesítményű olvasást a már bevált, sokszor bizonyított olvasómodul biztosítja. Minden olyan feladat elvégzésére alkalmas, ahol kis méretű, alacsony kontrasztú kódokat kell azonosítani.

Cognex InSight ID

Cognex In-Sight ID

Nagysebességű képfeldolgozó rendszere miatt elsősorban olyan alkalmazásokra ajánljuk, ahol 1D vagy 2D kódokat kell akár ipari körülmények között, nagy sebességgel olvasni úgy, hogy a kód gyakorlatilag egy pillanatra sem áll meg az olvasó alatt. Kiváló megoldást nyújt automata gyártósorokon vagy szortírozó rendszereken történő azonosításhoz.

Verifier

DataMan Verifier Sorozat

Napjainkban egyre több gyártó cégnél nő meg az igény arra, hogy az alkatrészekre kerülő kódok minőségét, olvashatóságát ellenőrizzék. Ezt támogatja a Cognex hatékony elemző rendszere, mely a kiváló képalkotási tulajdonságokkal rendelkező DataMan 100-as fix telepítésű és DataMan 7500-as kézi olvasókkal együttműködve kifogástalanul elvégzi ezt a feladatot. A rendszer megfelel valamennyi ipari standardnak (AIM DPM, ISO15415 és AS9132). A szoftver egyszerűen használható, tulajdonképpen az olvasóknál már bevált program továbbfejlesztett változata.