sc-scan logo

főoldalra

Leltár miatt ZÁRVA! Ilyen táblát Önnek nem kell kitennie!

leltar

ILYEN TÁBLÁT ÖNNEK
NEM
KELL KITENNIE!

Leltározás külső szolgáltatóval!
A gazdaság minden területén ügyfeleink rendelkezésére állunk igényre szabott leltározási szolgáltatások széles skálájával. Szolgáltatásaink fizikai megvalósítására magasan képzett munkaerőt és fejlett technológiát biztosítunk, ezzel biztosítva a pontos és megbízható leltározást az ügyvitel és a cikktörzsek szintjén is.


REFERENCIÁK
a számok tükrében
Retail és logisztika: Sok milliárd értékű, több millió tételszámú készlet leltározások, több partnernélBank: Magyarország vezető bankja, 90.000 tételszámú tárgyi- és állóeszköz leltárÁllam- és közigazgatás: 150.000 tételszámú tárgyi- és állóeszköz leltár

Értékkezelés
TELJES
ÉRTÉKKEZELÉS!
Leltározás – mennyiségi leszámolás
– nyilvántartási egyeztetés
– kalkulált értékmeghatározás
Vagyonértékelés – tárgyi eszköz
– árukészlet
– szellemi termék
Szakértői

leltárértékelés
– könyviteli
– jogi
– logisztikai
– informatikai

tervezés
Leltárvezetés
Leltárvezetési szolgáltatásunk egyesíti a saját dolgozókkal és a szolgáltatóval végzett leltározás előnyeit. Ebben az esetben a fizikai számbavételt ügyfeleink saját dolgozói végzik, míg eszközeink és leltárvezetőink rendelkezésre állnak a leltár során, hogy zökkenőmentesen végigvigyék a folyamatot és segítséget nyújtsanak minden felmerülő kérdésben legyen az technológiai, szakmai vagy ügyviteli jellegű. A leltározáshoz szükséges eszközöket biztosítjuk, és azok helyszínre történő szállításáról gondoskodunk.
 
Miért lehet pontatlan a kizárólag saját dolgozókkal végzett leltár?
Tapasztalat hiánya – a szükséges eszközök és számbavételi módszerek alapos, gyakorlati ismeretének hiánya
Képzés hiánya – többszörösen számolt vagy kihagyott cikkek a leltárban
Külső szolgáltató objektív szemléletének hiánya – leltárhiány, készlet és eszközhiány.

v

Kiskereskedelmi leltározás

Áruházi leltárak, gyógyszertárak, üzlethálózatok, benzinkutak
Leltározási szolgáltatásaink a kiskereskedelem gyakorlatilag minden területére kiterjednek. Az egyes kereskedelmi egységek eladótéri és raktárkészlet-leltározását is elvégezzük igény szerint. Szolgáltatásunk lefedi a tárgyi eszközök leltározását is.

Mit nyújtunk kiskereskedelmi partnereink részére?

Leltározó csapat
Tapasztalt, képzett kollégákkal állunk ügyfeleink rendelkezésére a számolás, leltárirányítás valamint a szuper és hiperellenőrzés szintjein egyaránt.
Technológia
A leltározást fejlett, egykezes adatgyűjtőkkel végezzük. A felvett adatokat igény szerinti struktúrában, akár valós időben feltöltjük ügyfeleink adatbázisaiba. adobe marketing cloud . Amennyiben szükséges, úgy folyamatvezérlő és készletnyilvántartó megoldásokat is biztosítunk, melyek problémamentesen illeszthetőek a meglévő rendszerekhez.
Kapcsolattartás
Elkötelezett szakembereink folyamatosan ügyfeleink rendelkezésére állnak, hogy gyors segítséget nyújthassunk minden felmerülő kérdés kapcsán.

raktarak_leltar

Raktárak és logisztikai központok leltározása

Vállaljuk raktárak és logisztikai központok pontos, gyors leltározását költséges leállás vagy a raktárak lezárása nélkül. Szakembereink teljes körűen tervezik meg a leltározás folyamatát, melyet a tervezés és kivitelezés minden szakaszában egyeztetünk ügyfeleinkkel. A projektek megvalósításánál rendelkezésre bocsátunk számoló, leltárvezető, szuper-és hiperellenőr kollégákat is igény szerint. Technológiai megoldásaink és eszközeink rendelkezésre bocsátásánál alkalmazkodunk ügyfeleink ilyen jellegű igényeihez és biztosítjuk, hogy a felvett leltári adatok hibátlanul és biztonságos csatornákon keresztül kerüljenek ügyfeleink rendszereibe.

Főbb üzleti előnyök
Üzletmenet folytonosság biztosítása
Szolgáltatásunk lehetővé teszi a folyamatos működés melletti leltározást, mivel a megvalósítást többnyire a normál működési időn kívül végezzük (pl. éjszaka, hétvége). Megfelelően kijelölt forgó leltárzónák segítségével akár működési idő alatt is megvalósítható a leltár, így abban az esetben sem történik fennakadás, ha a raktár folyamatosan üzemel.

Független ellenőrzés
Külső leltári szolgáltató segítségével mindig pontos és naprakész összevetést végezhet belső leltáradataival szemben. Független szolgáltatóként célunk és vállalásunk, hogy ügyfeleinket objektív, naprakész és pontos leltári adatokkal lássuk el, amelyek a törvényben meghatározott leltározási feltételeknek is megfelelnek.

Képzett munkaerő
Tapasztalt, magasan képzett kollégáinkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére a leltári projektek során. A projektben résztvevő kollégákat mindig ügyfeleink igényei és belső képzési módszertana alapján, az adott feladatra specifikusan képezzük és készítjük fel. A leltári projekt minden szintjén vállaljuk munkatársaink ilyen jellegű felkészítését.

Megbízható eredmények
Független szolgáltatóként elsődleges célunk, hogy ügyfeleink minden esetben megbízható és pontos eredményeket nyújtsunk a leltári projektek során. Ennek érdekében kizárólag tapasztalt és magasan képzett vezetőket és szupervizor kollégákat biztosítunk szolgáltatásainkhoz, akik a folyamat minden részletét felügyelik és azonnal javítják az esetlegesen felmerülő hibákat.


targyi

Tárgyi eszköz leltár

Tárgyi eszköz leltári szolgáltatásunk igénybevételével biztos lehet abban, hogy eszközei gyorsan, pontosan és a törvényi előírásoknak megfelelően kerülnek felvételre. Tapasztalatunk és rendelkezésre álló, igény szerint lehívható üzleti infrastruktúránk segítségével további külön erőforrások nélkül végezzük el a leltározást.

Ennek keretein belül vállaljuk az eszközök vonalkóddal, címkével való ellátását.

Szakembereink teljes körűen megtervezik a leltár folyamatát és logisztikai kivitelezését is, valamint fejlett, WiFi technológiát használó felvevő készülékeink segítségével akár valós időben tölthetjük fel a leltári adatokat vállalkozása ügyviteli vagy vállalatirányítási rendszerébe. Amennyiben ilyen rendszerrel nem rendelkezik, úgy vállaljuk a rendszer tervezését és bevezetését is.

A leltár során minden tárgyról fotót is készítünk, így tehermentesítjük könyvelő – pénzügyes kollégáit, hiszen ennek köszönhetően nem szükséges további helyszíni szemrevételezés, elegendő a beszerzési illetve amortizációs értékek és selejtezett eszközök rögzítése.

Rendszeres leltározás
Eszközei naprakész nyilvántartása kulcsfontosságú cége valós értékének megismeréséhez, ellenőrzéséhez. Így nem csupán vállalkozása értékmenedzsmentje egyszerűsödik, hanem munkatársai, beosztottjai leltározásra szánt idejét is felszabadíthatja. Ennek következtében csökkennek a túlórákból és pluszfeladatokból származó munkavállalói többletterhek, valamint a vállalkozás járulékos költségei is, hiszen külső szolgáltatóként megbízási szerződés keretén belül nyújtjuk szolgáltatásunkat.


targyieszkoz
Most minden kedves Partnerünknek, aki 2015. december végéig valamelyik leltározási szolgáltatásunkat megrendeli, a szolgáltatási díjból 10% kedvezményt biztosítunk! Promóciós kód: SCS-LT2!

Cégmérettől függetlenül vegye fel ÉRTÉKKEZELÉSI szakértőnkkel a kapcsolatot!

email


Kapcsolódó termékünk: