sc-scan logo

főoldalra

A Windows Mobile és CE támogatása véget ér!

 

Tisztelt Partnerünk!

Olyan, mintha most lett volna, pedig több mint 20 éve  tértünk át a DOS alapú adatgyűjtőkről a Windows alapú adatgyűjtőkre. 1996-ban  mutatták be a Windows CE-t, majd 2000-ben a Windows Mobile-t.

Ma a vállalati adatgyűjtőkön, PDA-kon nagyrészt Microsoft  operációs rendszer található, azonban a Windows Mobile és CE támogatása véget  ér:

Microsoft Windows CE 6.0
Kiterjesztett támogatás 2017 első negyedévének végéig

Windows Embedded Handheld (WEH) 6.5
Kiterjesztett támogatás és biztonsági javítások 2020 elejéig

Windows Embedded Compact (WEC) 7
Támogatás 2021 első negyedévéig

Többek között az alapvető technikai támogatás megszűnésével  nincsenek többé új biztonsági protokollok.

.. és ezek a dátumok közelebb vannak, mint gondolnánk!

Egy dolog biztos: a régebbi Microsoft-mobileszközök  élettartama rendkívül lerövidül, és a felhasználóknak platformot kell  váltaniuk. De vajon melyik a jövő mobil operációs rendszere?

A Google Android operációs rendszer egyre nagyobb teret  nyer, sikere nem véletlen: a rendszer nyitott, rugalmas és garantálja az  informatikai részleg által megkövetelt felügyeletet.

Zebra Android Mx.

    Az Mx egy olyan szolgáltatásréteggel  vértezi fel az Android operációs rendszert, amely a normál androidos megoldásokat (AOSP vagy GMS) egyesíti az androidos eszközök teljes munkahelyi kihasználásához szükséges tulajdonságokkal.

Az alapul szolgáló Androidnak köszönhetően a Zebra Mx olyan  biztonsági réteget, mobilalkalmazás-kezelést és eszközkezelési szolgáltatásokat  nyújt, amelyek nélkülözhetetlenek a vállalati szintű mobilszámítógépek és  eszközök használatában. Az Mx vállalati szintű biztonságot és üzleti szintű  WiFi-kapcsolatot tesz lehetővé, amely elengedhetetlen a hangalapú alkalmazások  esetében.

Az AOSP rendszerű Mx-nek köszönhetően teljes felügyeletet  gyakorolhat a mobilszámítógépek és a mobileszközök felett. Ön dönti el, hogy  mely alkalmazások legyenek telepítve, és mikor történjen meg a frissítések  leküldése. Ön dönti el, hogy aktivál-e bizonyos szolgáltatásokat, és mikor történjenek  ezek meg. A GMS rendszerű Mx-nek köszönhetően a fentiek jellemzően továbbra is  érvényesek, de található néhány olyan GMS-szolgáltatás, amelynek frissítése  közvetlenül a Google rendszeréből történik meg (ilyen például a Play Áruház).

Az Mx nem jogilag védett változata az Androidnak. Nem  csökkenti az Android képességeit, és nem okoz alkalmazás-kompatibilitási  problémákat. Az Mx különböző igények alapján szabható testre, és teljesen kompatibilis a normál androidos alkalmazásokkal. Az Mx nem igényel licenc díjas  fizetést.

 

    Más cégekkel ellentétben, kereskedőink új adatgyűjtő vásárlásakor, kizárólag olyan adatgyűjtők beszerzését javasolják – pl. MC3200 Premium, MC9200 Premium – melyekre a későbbiekben Android operációs rendszer telepíthető.

Az Android alapú mobil terminálokra történő átállást, már  több partnerünknél elkezdtük. Hívjon minket, hogy segíthessünk.

Lépjünk együtt! Időben!

Központi telefonszámunk: +3613455800
Sári István – adatgyűjtők, PDA-k, olvasók – solution@sc-scan.hu +36205550263SC-SCAN Kft. H-1025 Budapest, Kilátás utca 9. Telefon: (+36 1) 345-5800, email: info@sc-scan.com